Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس ـ گروه تعلیم و تربیت: وقتی در سایت سازمان سنجش، نتیجه کنکور آمد، به جای اینکه خوشحال باشم، ناراحت بودم؛ همیشه آرزو داشتم که بتوانم باری از روی دوش خانواده‌ام بردارم اما نتیجه کنکورم، حس خوبی بهم نداد. نتیجه تلاش‌های یکساله‌ام، پذیرفته شدن در دانشگاه غیردولتی بود. انقدر از دیدن این نتیجه شوکه شده بودم که تصمیم گرفتم دوباره یکسال دیگر درس بخوانم تا در دانشگاه دولتی قبول شوم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما همان شب یک اتفاق دیگر افتاد؛ اتفاقی که باعث شد حالا دانشجو باشم؛ آن شب، پدر و مادرم کلی با من صحبت کردند. نه صحبت‌های همیشگی بلکه از آینده‌ام حرف می‌زدند و از اینکه تمام آرزوی آنها، خوشبختی من است و در نهایت هم امیدوارم کردند که هزینه‌های دانشگاه من، در زندگی‌مان‌ خللی ایجاد نمی‌کند. پدر و مادرم آنقدر با اطمینان حرف می‌زدند که جای هیچ شک و شبهه‌ای نبود و همین هم باعث شد که الان من یک دانشجو باشم.

با خودم عهد کردم که یک دانشجوی خوب باشم، درسهایم را خوب بخوانم و واحدهای زیادی بگیرم که بتوانم زودتر لیسانسم را بگیرم تا پدرم مجبور نباشد، هزینه زیادی را متحمل شود اما حالا چند وقتی است احساس گناه می‌کنم. 

نه از دانشگاه رفتن که دانشگاه را دوست دارم اما تازگی‌ها متوجه شدم که پدرم، قرص‌های قلبش را تهیه نمی‌کند؛ هزینه قرص‌ها ماهی یک میلیون و 200 هزار تومان می‌شود؛ پولی که به جای درمان پدر، صرف هزینه دانشگاه من می‌شود.

پدری که سکته قلبی باعث شد، زودتر بازنشسته شود؛ پدری که آرزوی ته تغاری‌اش را از داروهای قلب خود مهم‌تر می‌بیند و پنهانی درد می کشد و تمام سعی‌اش را می‌کند تا حال و روزش را از دختر کوچک خود پنهان کند تا مبادا فرزندش جز لبخند در چهره او در جست‌وجوی چیزی باشد؛ غافل از اینکه دخترکش شاهد تمام لحظه‌های درد و رنج پدر بوده است.

اما امروز نه بخاطر خودم بلکه بخاطر پدر و مادرم این مسیر را ادامه خواهم داد، پدر و مادری که تا ابد قدردان محبت هایش هستم. 

* دانشجویان را بانک تصور می‌کنند!

به سراغ برخی از دانشجویان به ویژه دانشجویان محصل در دانشگاه آزاد و غیرانتفاعی در سطح کشور رفتیم، تا مسائل و مشکلات دانشجویان را بررسی کنیم. 

نازنین خانی دانشجوی رشته گرافیک در مقطع کارشناسی، گفت: در دانشگاه آزاد و غیرانتفاعی، دانشجویان را بانک پول در نظر گرفته‌اند و برای هر درس نرخ تعیین کرده‌اند  کسی به اوضاع مالی خانواده‌ها فکر نمی‌کند.

وی ادامه داد: به نظرم برخی افراد از اینکه می دانند در شرایط کنونی خیلی سخت می شود، دختران و پسران را از تحصیل در دانشگاه منع کرد، سوء‌ استفاده می‌کنند.

این دانشجو که به نظر از آموزش کمی عصبانی است، اضافه کرد: بعضی استادان نیز که انگار آمده‌اند، کتاب‌های خود را به دانشجویان بفروشند و کسی هم با خود نمی گوید دانشجوی خصوصا دختر با سن کم چگونه از پس هزینه ها بر بیاید، اگر شرایط با این گرانی ادامه پیدا کند، دیگر دانشجویی در دانشگاه ها وجود نخواهد داشت. 

وی درباره هزینه‌های اینترنت افزود: به تازگی یک غصه دیگر هم با افزایش کرایه‌ها بر دغدغه‌های دانشجویان اضافه شده، نمی دانیم بخواهیم دانشگاه باز شوند و یا در خانه ماندن را ترجیح دهیم. قبل از کرونا اگر هفته ای ۳۰هزار تومان هزینه رفت و آمدمان بود، الان هفته‌ای ۵۰ هزار تومان هزینه اینترنتمان است.

* گلایه دانشجویان از شهریه‌های بالا

یکی از گلایه‌های دانشجویان، از شهریه‌ها بالاست؛ شهریه‌هایی که دانشجویان در شرایط گرانی‌ و مشکلات کرونا، منصفانه نمی‌دانند.

سوادی دانشجوی رشته گرافیک در مقطع کارشناسی، درباره هزینه شهریه بیان کرد: بسیار به رشته‌ام علاقه دارم و همین باعث شد که بدون در نظر گرفتن هزینه‌ها این رشته را انتخاب کنم؛ متاسفانه من دو یا سه جلسه در کلاس‌های حضوری بودم، اینکه با هزینه ها مشکل نداشته باشم غیرممکن است،خصوصاً در شرایط ویژه کرونا که پول کلاس‌های عملی را می دهم اما عملا چیزی متوجه نمی شوم.

وی افزود: هنوز ترم دوم هستم اما دو میلیون و ۷۰۰هزار تومان، فقط برای یک ترم هزینه کردم که با خریدهای وسایل مورد نیازم برای دانشگاه هر ترم حدود سه میلیون و۳۰۰ هزار تومان هزینه می‌کنم، فقط برای دو ترم تحصیل، 6 میلیون و ۶۰۰هزار تومان پرداخت کرده ام.

پهلوانیان دانشجوی رشته روزنامه نگاری گفت: یکی از مشکلاتم به عنوان دانشجو، نداشتن شغل است چون هنوز جایی مشغول به کار نشدم که درآمدی برای پرداخت هزینه‌های تحصیلم داشته باشم؛ پدرم نیز با داشتن دو فرزند زیر فشار سنگینی مخارج مانده است.

وی افزود: متاسفانه در دوران آموزش مجازی با توجه به اینکه از امکانات دانشگاه برخورد دار نیستیم، به نظرم میزان شهریه‌ها منصفانه نیست. 

* یک کار دانشجویی!

برخی دانشجویان دوست دارند که در زمان تحصیل، یک کار پاره وقت داشته باشند که بتوانند هم کار یاد بگیرند و هم اینکه کمکی به تحصیلشان باشد. 

باقری دانشجوی رشته حقوق در مقطع کارشناسی درباره مشکل اشتغال دانشجویان، اذعان کرد: اگر مشکل تنها هزینه ها بود و می‌دانستیم تا چندسال آینده شغلی داریم که توسط آن می‌توانیم در آمد زایی کنیم، در آن صورت شاید مشکلات شهریه و... قابل تحمل بود. از نظر من مهم ترین مشکل دانشجو عدم اشتغال است.

وی ادامه داد: دانشجویی که بعد این همه سال تحصیل می داند که رسیدن به شغل دلخواهش نیز دشوار است و  در حال حاضر باید زیر فشار هزینه‌های تحصیلش باشد، غصه می‌خورد و کم‌کم ناامید می‌شود. 

* کتاب‌های گرانقیمت که تا آخر ترم هم تدریس نمی‌شوند

منتقد بودن از ویژگی‌های دانشجویی است اما برخی دانشجویان می‌گویند که این ویژگی‌ آنها سرکوب می‌شود.

 رضایی دانشجوی رشته روانشناسی در مقطع کارشناسی، بیان کرد: همه در مناطقی زندگی نمی کنند که دسترسی به مترو راحت باشد، برای همین زمانی که می‌خواهیم به کلاس ها برسیم نمی توانیم ساعت ها برای اتوبوس صبر کنیم و مجبور به گرفتن تاکسی هستیم که باعث می‌شود هزینه هایمان بیشتر شود.حتی بعضی ها نیز مشکل خوابگاه دارند که خوشبختانه با بیماری کرونا هزینه خوابگاه و رفت و آمد برداشته شده است.

وی افزود: قسمت ناراحت کننده ماجرا همین است که با وجود بیماری این هزینه کم شده است،تا قبل از بیماری علاوه بر شهریه این مشکلات نیز بود. برخی استادان نیز کتاب های گران قیمتی را معرفی می کنند که حتی تا آخر ترم نصف آن کتاب ها نیز تدریس نمی شود. 

رمضانی دانشجوی رشته حسابداری، در خصوص عدم توجه مسؤولین به دانشجویان گفت: از مشکلات دانشجویان آزادی بیان است؛ همه جا از دانشجو به عنوان قلب تپنده کشور یاد می شود اما آنطور که باید به دانشجویان توجه نمی‌شود.

وی افزود: در دوران آموزش مجازی نیز مشکلات بسیاری داریم، مثل قطعی اینترنت، لغو کلاس های عملی اما شهریه این کلاس ها دریافت می‌شود که هر کدام از اینها نیاز به رسیدگی اساسی دارد. 

* دانشجوی خوش‌شانس

جهانیان دانشجوی دیگر گفت: برداشت افراد از واژه مشکل تعاریف متفاوتی دارد، من جزو آن دانشجویان خوش شانس ورودی مهر ۹۸ بودم که توانستم تا قبل از کرونا، فضای دانشجویی و امتحان حضوری را تجربه کنم؛ حس و حال این فضا بسیار دلنشین و فوق العاده است و در همان 6 ماه جوری به فضای دانشگاه وابسته می شوی که بعد از آمدن کرونا چیزی شبیه غمی طولانی را تجربه می کنی؛ دانشگاه توانست در کوتاه مدت من را به  چیزهای مثبت و رنگی دلبسته کند که برای خودم هم عجیب بود.

وی ادامه داد: پاندمی کرونا باعث شد من به این فکر کنم که یک هزینه  تقریباً ماهی ۳۰۰هزار تومان از دوش خانواده ام برداشته شده، خیالم راحت بود تا اینکه با آموزش مجازی آشنا شدم؛ این نوع آموزش هزینه خیلی سنگین اینترنت را برای من بوجود آورد، چون اینترنت همراه خیلی پر سرعت تر و کارآمدتر از مودم های خانگی است و من یک هزینه ۴۰۰هزارتومانی اینترنت دارم و در مقابل هزینه اینترنتی که می دهم،بعضی مواقع قطع و وصلی هایی وجود داشت که مجبور می شدیم از شبکه های جایگزین استفاده کنیم. 

وی افزود: از طرفی هم به عنوان کسی که در کرج زندگی می کند،یک دغدغه دیگرم کتاب هایی بود که نمی دانستم چگونه باید تهیه کنم، کتاب فروشی هایی که به خارج از تهران ارسال کتاب داشته باشند نمی شناختم و باید با تاکسی های اینترنتی خودم برای خرید کتاب ها اقدام می کردم، چون اصلا نمی توانم نسخه های الکترونیکی بخوانم و باید نسخه فیزیکی کتاب را داشته باشم. 

به گزارش فارس، شرایط کرونا موجب شده است که فضای کلاس دانشجویی به تلفن همراه و سیستم‌های رایانه منتقل شود و حس و حال کلاس‌های درس و آن شور و شوق تحصیل تغییر کند؛ به نظر می‌آید برای شرایط کرونا و پس از کرونا و حضور موثر دانشجویان باید برنامه‌ریزی شود تا از مشکلات آنها کاسته شود.
انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: کرونا دانشجویان کلاس درس مجازی الکترونیکی مقطع کارشناسی دانشجوی رشته شهریه ها هزینه ها کتاب ها کلاس ها باعث شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۲۳۱۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بالا گرفتن احتمال کشتن چند دانشجوی معترض توسط پلیس/ چت پلیس نیویورک: فکر کنم به یکی از دانشجوها شلیک کردیم! + فیلم و عکس

تصاویری که توسط دانشجویان دانشگاه کلمبیا به صورت مخفیانه از تلفن همراهی یکی از نیرو‌های امنیتی حاضر در دانشگاه منتشر شده نشان می‌دهد که این فرد در حال ارسال پیامی است که در آن به شلیک به یکی از دانشجو‌ها اشاره میکند.

گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو_ چندین روز از شروع اعتراضات مسالمت آمیز در دانشگاه‌های آمریکا می‌گذرد. چیزی که در این چند روز به وضوح به چشم می‌خورد، اعتراض مسالمت آمیز و بدور از خشونت از طرف دانشجویان و اساتید دانشگاه‌های آمریکا علیه خشونت، قتل عام و نسل کشی  رژیم اشغالگر قدس است که به شکلی وحشیانه از طرف پلیس آمریکا و نیرو‌های سرکوبگر امنیتی ایالات متحده که با دستور مستقیم از طرف دولتی‌های آمریکا است، صورت می‌گیرد.

پلیس آمریکا در روزهای گذشته بیش از 900 نفر از دانشجویانی که در سراسر این کشور برای حمایت از فلسطین و مخالفت با جنایات رژیم صهیونیستی در غزه تظاهرات کرده بودند را دستگیر کرده است. با وجود این، تشدید سرکوب‌ها نه تنها باعث  فروکش کردن تظاهرات‌ها نشده بلکه خشم معترضان و شعله‌ور شدن آتش اعتراضات را به همراه داشته است.

با این وجود دانشگاه‌های آمریکا با ترکیبی از اقدامات و شگردهای سرکوبگرانه پلیسی و احکام انضباطی در تلاش هستند دانشجویان را به عقب‌نشینی وادار کنند. شبکه خبری سی‌ان‌ان گزارش داده در روز گذشته ده‌ها دانشجویی که به جنگ غزه اعتراض کرده‌اند در دانشگاه‌های نیویورک و ییل دستگیر شده‌اند.

نظامی‌سازی فضای دانشگاه‌ها

در دانشگاه تگزاس در آستین، پلیس با تجهیزات ضد شورش و سوار بر اسب تلاش کرده معترضان را متفرق کند. در دانشگاه‌ کالیفرنیای جنوبی هم نزدیک به 100 نفر دستگیر شدند. در دانشگاه اموری در آتلانتا پلیس با شلیک گلوله‌های فلفل به معترضان حمله کرد و 28 نفر از جمله چندین استاد را دستگیر کرد. در کالج امرسون بوستون 108 معترض دیگر دستگیر شدند و چهار افسر زخمی شدند.

این سرکوب‌های خشونت آمیز بحث‌های طولانی در مورد نقش اقدامات پلیسی در محوطه دانشگاه را دوباره برانگیخته است. تحلیلگران می‌گویند نظامی‌سازی پلیس بعد از حوادث 11 سپتامبر 2001 که نمود آن در اعتراضات سال‌های اخیر نمایان بوده این بار در این تظاهرات‌ها خود را نشان داده است.

«زاچ گرینبرگ»، رئیس بنیاد حقوق و آزادی‌های فردی در آمریکا در مصاحبه‌ای با سی‌ان‌ان گفت که ورود نیروهای پلیس به دانشگاه «اقدامی تند» است که توسل به آن بایستی برای تهدیدهای مستقیم و شدیدتر برای محوطه دانشگاه حفظ شود.

وی اضافه کرد علاوه بر این ورود پلیس به دانشگاه باعث از بین رفتن اعتماد بین دانشگاه و دانشجو خواهد شد که مقابل چشم‌هایشان می‌بینند که پلیس همکلاسی‌ها و شاید اساتیدشان را دستگیر می‌کند. گرینبرگ گفت: «از بسیاری جهات، دوران تاریکی برای دانشگاه‌ها است.»

در حالی که فعالان مسائل حقوق بشر ورود پلیس به دانشگاه‌ها و دستگیری خشن دانشجویان را نقض آزادی‌ بیان و آزادی‌های آکادمیک این دانشجویان توصیف می‌کنند برخی دیگر از فعالان هشدار می‌دهند که تمرکز بر مسائل آمریکا ممکن است توجه جهانیان را از رنج مردم فلسطین منحرف کند.

تظاهرات گسترده در دانشگاه راتگرز در نیوجرسی

هزاران تن از دانشجویان طی تظاهرات در دانشگاه راتگرز در نیوجرسی آمریکا، حمایت خود را از مردم غزه اعلام کردند. این تظاهرات در آمریکا با سرکوب و خشونت از طرف پلیس همراه شد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی ورود هالیوودی پلیس آمریکا به داخل ساختمان‌های دانشگاه کلمبیا 

با انتشار گسترده صحنه‌ای از لحظه ورود پلیس آمریکا به داخل یکی از ساختمان‌های دانشگاه کلمبیا برای شکستن تحصن دانشجویان، حجم عظیمی از انتقادها روانه این نهاد حکومتی آمریکا شد. قسمت عجیب این کلیپ ورود پلیس به مانند صحنه‌های برخورد با تروریست‌ها و یا خنثی‌سازی بمب بود.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

رویترز گزارش کرد، نیرو‌های پلیس نیویورک به درخواست مدیریت دانشگاه کلمبیا وارد محیط این دانشگاه شدند و در حال بیرون کردن دانشجویان معترض هستند.

دانشگاه کلمبیا اعلام کرده هدف از این کار برقراری امنیت و نظم است. رسانه‌ها از جمله سی. ان. ان می‌گویند، پلیس "ده‌ها نفر" را تا الان بازداشت کرده است.

در مقابل، دانشجویان برای حمایت از دوستان دستگیر شده خود در مقابل اتوبوس‌های پلیس تجمع کردند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی تحصن دانشجویان در خیابان‌های اطراف دانشگاه کلمبیا

دانشجویان دانشگاه کملبیا در خیابان های اطراف این دانشگاه برای جلوگیری از ورودی اتوبوس‌های پلیس برای انتقال دانشجویان بازداشت شده، دست به تحصن زدند. تحصن کنندگان آزادی هم‌دانشگاهیان و توقف برخورد خشونت‌آمیز و خارج از عرف پلیس را خواستار بودند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی بازداشت اتوبوسی دانشجویان معترض

به دلیل بالا بودن تعداد دانشجویان دستگیر شده چندین واحد اتوبوس برای انتقال دانشجویان معترض بازداشتی به دانشگاه کلمبیا اعزام شد.

تا کنون چندین اتوبوس پر شده از دانشجویان معترض به مکانی نامعلوم منتقل شده است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی پرتاب گاز اشک‌آور در دانشگاه کلمبیا

در ادامه برخوردها با دانشجویان و اساتید دانشگاه، پلیس به استفاده از گاز اشک‌اور به صورت مداوم برای متفرق کردن دانشجویان متحصن روی آورد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

گزارش NBC به نقل از پلیس نیویورک: حدود ۱۰۰ نفر دستگیر شدند، هامیلتون هال تخلیه شد، و تحصن در دانشگاه کلمبیا تا حدودی کنترل شده است.

استفاده از ماشین‌های آب‌پاش برای متفرق کردن دانشجویان

در ادامه برخوردهای پلیس آمریکا، پای ماشین آب‌پاش نیز به این برخوردهای خشونت‌آمیز باز شد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

پرتاب دانشجویان از پله به پایین

پلیس آمریکا با پرت کردن دانشجویان از پله به پایین و برخوردهای سهمگین با دانشجویان صحنه‌های حیرت‌آوری را رقم زد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی   کد ویدیو دانلود فیلم اصلی ورود پلیس آمریکا با سلاح گرم به داخل ساختمان دانشگاه کلمبیا

نیروهای سرکوبگر آمریکایی با سلاح گرم به داخل دانشگاه کلمبیا وارد شدند. این برخوردها برای شکستن تحصن‌های دانشجویان در اعتراض به وحشیگری رژیم صهیونیستی صورت می‌پذیرد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی انسداد خیابان‌های اطراف دانشگاه کلمبیا

نیروهای امنیتی و سرکوبگر آمریکا با خیابان‌های اطراف دانشگاه کملبیا را مسدود کردند.

چت پلیس نیویورک: فکر کنم به یکی از دانشجو‌ها شلیک کردیم!

تصاویری که توسط دانشجویان دانشگاه کلمبیا به صورت مخفیانه از تلفن همراهی یکی از نیرو‌های امنیتی حاضر در دانشگاه منتشر شده نشان می‌دهد که این فرد در حال ارسال پیامی است که در آن به شلیک به یکی از دانشجو‌ها اشاره میکند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • بازداشت بیش از ۱۵۰۰ دانشجوی آمریکایی در ۲ هفته/ حمایت‌ها از طرف جامعه دانشگاهی ایران ادامه دارد +تصاویر
  • دریافت هزینه از والدین بر اساس الگوی جدید تعیین شهریه کودکستان‌ها
  • حمایت دانشگاه از غزه/ ۱۸ دانشجوی دیگر در آمریکا بازداشت شدند
  • پیام جوانان غزه به دانشجویان حامی فلسطین در آمریکا: «شما امید ما هستید/ قوی بمانید»
  • بازداشت ۱۰۰۰ دانشجوی آمریکایی معترض به جنایت‌های صهیونیست‌ها
  • بازداشت بیش از ۱۰۰۰ دانشجوی معترض در ۲۵ دانشگاه آمریکا
  • بالا گرفتن احتمال کشتن چند دانشجوی معترض توسط پلیس/ چت پلیس نیویورک: فکر کنم به یکی از دانشجوها شلیک کردیم! + فیلم و عکس
  • ادامه حمایت دانشگاهیان سمنان از دانشجویان آمریکایی حامی غزه+ فیلم
  • ادامه حمایت دانشگاهیان سمنان از دانشجویان آمریکایی حامی غزه
  • خشم مردمی از برداشتن حجاب یک دانشجوی معترض توسط پلیس آمریکا